Triajul

Acum ceva timp am vazut filmul Triage.

Mi-l doream demult si-l asteptam ca pe o revelatie.

Recunosc ca-mi place cum joaca Colin Farrell, i-am vazut toate filmele din ultimii ani si aveam asteptari mari de la acesta.

Filmul prezinta un subiect destul de comun in ultimul timp, dramele intalnite de reporterii de razboi pe diverse fronturi din lume.

De data asta e vorba de luptele din Kurdistan, de razboiul permanent dus de kurzi impotriva turcilor, iranienilor si irakienilor.

Povestea, ca de obicei, e simpla: 2 prieteni isi lasa iubitele acasa si pleaca sa fotografieze drama locuitorilor din Kurdistan. Se intoarce doar unul, si acela intr-o conditie fizica nu foarte buna.

Tema „triajului” e prezenta mai peste tot in film: un doctor kurd foloseste cartonase colorate pentru a tria pacientii cu sanse de supravietuire, iar pe cei fara sanse ii impusca cu mana lui, Mark Walsh (Colin Farrell) este pus in situatia de a alege intre meserie si prietenie, cei doi au de ales intre a pleca pe front si a ramane acasa cu familia etc.

Per total un film bunicel, cu un final oarecum neasteptat.

De remarcat prestatia deosebita a lui Christofer Lee (in rolul psihiatrului Joaquin Morales) care la varsta de 88 de ani a reusit sa joace in 2009 in 11 filme (inclusiv Alice in Tara Minunilor, in rolul lui Jabberwocky).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: